Dostępność
Sposób ukrywania i odkrywania panoram zależy od daty utworzenia wirtualnego spaceru:
Wirtualne spacery utworzone 3 sierpnia 2026 r. lub później: panoramy można ukrywać i odkrywać bezpośrednio w Edytorze wirtualnego spaceru. Ponowne przetwarzanie nie jest wymagane.
Wirtualne spacery utworzone przed 3 sierpnia 2026 r.: panoramy korzystają z poprzedniego procesu ukrywania i odkrywania, który wymaga ponownego przetwarzania. Ta opcja jest dostępna wyłącznie dla projektów utworzonych w ciągu ostatnich 6 miesięcy.
Wirtualne spacery utworzone 3 sierpnia 2026 r. lub później
Jak ukryć panoramy
Na stronie Projekty znajdź projekt, w którym chcesz ukryć lub odkryć panoramy.
Kliknij kartę projektu, aby uzyskać dostęp do jego zawartości i informacji.
Kliknij przycisk menu „…” na karcie wirtualnego spaceru.
Kliknij „Edytuj spacer”.
Otworzy się Edytor wirtualnego spaceru.
Znajdź panoramę, którą chcesz ukryć, i kliknij ikonę oka, aby zmienić jej widoczność.
Po zakończeniu kliknij „Zapisz i zamknij”, aby zastosować zmiany.
Zmiany są stosowane natychmiast i nie wymagają ponownego przetwarzania. Istniejące zmiany w planie piętra, panoramach i filmach zostaną zachowane.
Jak odkryć panoramy
Aby ponownie wyświetlić panoramę, wykonaj te same kroki:
Otwórz Edytor wirtualnego spaceru, klikając „…” na karcie wirtualnego spaceru, a następnie wybierz „Edytuj spacer”.
Znajdź panoramę, którą chcesz odkryć.
Kliknij ikonę oka, aby ponownie wyświetlić panoramę.
Kliknij „Zapisz i zamknij”, aby zastosować zmiany.
Wirtualne spacery utworzone przed 3 sierpnia 2026 r.
W przypadku wirtualnych spacerów utworzonych przed 3 sierpnia 2026 r. używany jest poprzedni proces ukrywania i odkrywania panoram. Zmiany wymagają ponownego przetworzenia wirtualnego spaceru.
Jak ukryć panoramy
Na stronie projektów znajdź projekt, dla którego chcesz ukryć/odkryć panoramy. Kliknij kartę projektu, aby uzyskać dostęp do całej zawartości i informacji.
Kliknij przycisk menu „...” na karcie wirtualnego spaceru.
Kliknij “Ukryj panoramy”
Otworzy się nowe okno ze wszystkimi panoramami projektu
Wybierz, które panoramy mają być wyświetlane, a które ukrywane podczas wirtualnej wycieczki. Kliknij panoramę, aby ją ukryć.
Po dokonaniu wyboru kliknij „Prześlij”. Po przesłaniu żądania status projektu zostanie zmieniony na „Ponowne przetwarzanie” do momentu zastosowania zmian.
Jeśli chcesz odkryć panoramę, wróć do „Ukryj panoramy” i naciśnij ikonę oka, aby ją odkryć.
Po przesłaniu żądania status projektu zostanie zmieniony na „Ponowne przetwarzanie” do momentu zastosowania zmian.
Jeśli chcesz odkryć panoramę, wróć do „Ukryj panoramy” i naciśnij ikonę oka, aby ją odkryć.
Anulowanie żądania ukrycia/odkrycia
Jeśli użytkownik zmienił zdanie i chce anulować żądanie, ma na to 10 minut.
Wróć do projektu, w którym zażądano ukrycia/odkrycia panoram.
Kliknij przycisk menu „...” na karcie Wirtualny spacer
Kliknij „Ukryj panoramy”.
Jeśli wykonałeś żądanie ukrycia/odkrycia, zobaczysz licznik czasu wskazujący, ile czasu pozostało do jego anulowania.
Kliknij „Anuluj żądanie” w prawym górnym rogu strony.



